Speciaal Clubs

Ben je een gepassioneerde kweker of liefhebber van vogels?

De onderstaande speciaalclubs zijn landelijke verenigingen die zich inzetten voor het behoud en de verbetering van verschillende speciale vogel rassen.

Als onderdeel van de NBVV hebben we een belangrijke rol als rasbewakers en delen we een passie voor deze vogels

Wat doen onze speciaalclubs?

  • Rasbehoud en verbetering: De hoofddoelstelling is om de verschillende vogel rassen in stand te houden en hun kwaliteit te verbeteren. We werken nauw samen met de standaardcommissie van NBVV om de standaardbeschrijvingen van deze rassen vast te leggen en te verbeteren.
  • Voorlichting:Ze verstrekken uitgebreide informatie en voorlichting over deze rassen. Of je nu een ervaren kweker bent of een beginnende liefhebber, deze speciaalclubs bieden waardevolle kennis en begeleiding.
  • Promotie: Ze streven ernaar om de interesse en bekendheid rondom vogel rassen te vergroten. Door middel van publiciteit en educatieve activiteiten zorgen we ervoor dat de schoonheid en diversiteit van vogels worden erkend en gewaardeerd.
  • Ontmoeting en educatie: Deze speciaalclubs zijn niet alleen voor kwekers, maar ook voor liefhebbers die graag gelijkgestemden willen ontmoeten. Ze organiseren regelmatig bijeenkomsten, lezingen, en tentoonstellingen.Neophema Studie Groep