Vereniging

Het doel van onze vereniging is:

Bij Vogelvereniging De Kwartel streven we naar het bevorderen en verbeteren van de vogelliefhebberij door middel van diverse activiteiten en initiatieven. Ons doel is om onze leden een platform te bieden waarop ze hun passie voor vogels kunnen delen, ontwikkelen en verdiepen.

Wat doen we om dit doel te bereiken?

  1. Organisatie van Evenementen: We organiseren regelmatig lezingen, dia- of filmavonden, cursussen en excursies. Deze evenementen bieden onze leden de kans om meer te leren over verschillende aspecten van vogelhouden en -kweken. Of je nu een beginnende vogelliefhebber bent of een doorgewinterde expert, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren.

  2. Voorlichting: Voorlichting op het gebied van het houden en kweken van vogels staat bij ons hoog in het vaandel. We delen graag onze kennis en ervaring met onze leden om hen te helpen succesvol en verantwoordelijk te zijn in het verzorgen van hun gevleugelde vrienden. Of het nu gaat om voeding, huisvesting, gezondheid of kweektechnieken, we streven ernaar om onze leden te voorzien van waardevolle informatie en advies.

Vogelvereniging De Kwartel is trots om aangesloten te zijn bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV), waardoor we deel uitmaken van een breder netwerk van vogelliefhebbers en -verenigingen. Als lid van onze vereniging ontvang je ook het Bondstijdschrift, een waardevolle bron van informatie, nieuws en inspiratie voor vogelliefhebbers.

Bij Vogelvereniging De Kwartel streven we ernaar om een inspirerende en ondersteunende gemeenschap te zijn voor alle vogelliefhebbers, waar iedereen welkom is om zijn passie voor vogels te delen en te beleven. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen als lid en samen onze liefde voor vogels te vieren.